Min yrkesbakgrund

1975 och fram till i dag

Började min yrkeskarriär efter gymnasiet med ett utbildningsår på Scania i Södertälje. Därefter fick jag tjänsten som assistent på informationsavdelningen. Efter föräldraledigheten 1985 erbjöds jag att jobba med interntidningen på företaget. Efter något år övergick uppdraget till mig som huvudansvarig.

1989 utnämndes jag till chefredaktör för de fem svenska produktionsortstidningarna inom Scania. Och ett år senare blev jag webbredaktör för scania.com som då var i uppstartsfasen.

Någraår senare, 1994, ledde min karriär in på ett nytt spår då jag blev projektledare för ett internationellt webbpubliceringsverktyg för Scanias importörer världen över. Då, när internet började utvecklas var det viktigt för företaget att värna om varumärkets värde, egenskaper och betydelse.

När jag 2001 slutade på Scania och fick tjänsten som chefredaktör för SAS interna koncerntidning hade jag jobbat på Scania i 27 år. Det var ett ett stort steg att byta jobb vid mogen ålder. Sju år senare outsourcades interntidningen till ett externt kommunikationsbolag, Citat Communication i Stockholm. Tre år senare beslutade jag att åter ta ett nytt steg i min karriär och startade mitt företag, Nickans Text.

Jag erbjuder lättlästa artiklar, webbartiklar, snabba textleveranser.